Trädgård på ett berg...Går det? Jodå, med planering av växtval och med bl.a. upphöjda odlingsbäddar har jag fått en trädgård som är indelad i olika rum med hjälp av avenbokshäckar. Inspirationen kommer från engelsk trädgårdstradition samt från medelhavet och färgvalet går i rosa, blått, lila och vitt med avsikten att något ska blomma från tidig vår till sen höst.

Min Profil

torsdag 5 augusti 2010

Inspiration


                         
 2007 åkte vi till en romantisk trädgård...Monets
  trädgård i Giverny. På samma resa var vi i Mont
    Saint Michel och såg de här fina Afrikas blå lilja. 


http://www.egeskov.dk/                                                               
För att få inspiration i trädgårdsarbetet besöker jag parker och trädgårdar och jag har också ett stort urval av trädgårdslitteratur. Förra sommaren var vi åter igen i Egeskovs slottspark på Fyn i Danmark. Parken är helt underbar och också för dig som inte snöat in på trädgårdsdesign finns mycket att se, bl.a. ett bil- och motorcykelmuseum.

måndag 2 augusti 2010

TRÄDGÅRD PÅ ETT BERG...

Trädgård på ett berg...Går det? Jodå, med planering av växtval och med bl.a. upphöjda odlingsbäddar har jag fått en trädgård som är indelad i olika rum med hjälp av avenbokshäckar. Inspirationen kommer från engelsk trädgårdstradition samt från medelhavet och färgvalet går i rosa, blått, lila och vitt med avsikten att något ska blomma från tidig vår till sen höst.